Kada pomislim na moj dom, ja pomislim na zvezdani anis na sušenom citrusu, miris cimeta i drago kamenje… ⭐️🍊💎🏡♥️

Tema ove blog-objave i pratećeg videa, je neuobičajna za moje polje rada, a ipak, odlučila sam da podelim ove ideje sa vama jer verujem da bi mnogi od vas uživali u ovom sadržaju. 

Nakon što sam objavila video Moja kuhinja bez šporeta , neki od vas su me pitali da li imam još ideja za uređenje životnog prostora. Ja sam se ovim pitanjim mnogo obradovala, jer je inače jedna od mojih želja bila da se profesionalno bavim uređivanjem enterijera. Arhitektura i enterijer su moje velike strasti, te mi je sama kreacija ovog videa bila veliko zadovoljstvo. 

Pre nego što krenemo na enterijerske ideje koje želim da podelim sa vama, želela bih da vam skrenem pažnju na dva osnovna pravila prilikom uređivanja enterijera: 

 1. Pre nego što počnete sa uređivanjem životnog prostora, važno je da izbirate JEDAN enterijerski stil i da se držite tog stila.

  Jedna od najčešćih grešaka u uređivanju enterijera jeste da ljudi generalno nisu upoznati sa različitim enterijerskim stilovima, te tako prilikom odabira različitih elemenata za svoj dom, izbiraju elemente različitih stilova, te im onda dom liči na mešavinu različitih stilova. 

  Pravilo je: izaberite jedan stil i neka svi elementi – od najvećih komada nameštaja do najsitnijih elemenata poput utičnica, budu u istom stilu. 

  Možete doduše da različitim i odvojenim prostorijama namenite različite stilove. 

 2. Nije važno šta se vama sviđa, nego šta će lepo da stoji vašem domu.

  Naravno, važno je i šta se vama sviđa, ali je to sekundarno. Primarno je šta će lepo da stoji prostoriji koju opremate. 

Shodno iznesenom, ideje koje vam predstavljam u nastavku, su rešenja za moj dom i ne znači da bi lepo stajale vašem domu. Možda i bi, a možda bi ih trebalo modifikovati da bi se uklopile u vaš dom. 

U svakom slučaju, sa dole iznesenim enterijerskim idejama, želim da vam pokrenem maštu i inspirišem na lepe kreacije. 🏡💝

Ulazna vrata

Počinjemo od ulaznih vrata. Venac na vratima izgleda lepo i sam po sebi predstavlja toplu dobrodošlicu. Pazite da venac bude u stilu i bojama vašeg doma. Kako je moj dom obojen belom i crnom, sa primesama zelene, i kako nisam našla venac koji odgovara ovim bojama, sama sam napravila venac. Jednostavno sam kupila beli obruč za venac, par belo-zelenih buketića, razdvojila cvetiće iz buketića i tako ih pojedinačne zakačila na obruč za venac. I naravno, ne bih bla ja ja, da nisam dodala i jedan ukrasni kamenčić. 

Zidovi

Sledeće na redu su sami zidovi. Samo jedna boja i tekstura svih zidova može izgledati jednolično i klaustofobično. Zato, ohrabrujem vas da pustite mašti na volju i da se igrate bojama i teksturama. Opcije su mnogobrojne: molerski radovi, reljefne tapete, 3D tapete… Šta bi lepo stojalo vašem domu?

Prozorski okviri

Providne folije u prozorskim okvirima su savršeno rešenje kao zaštita zidova. Znate ono kada neko pokuša da spusti roletnu, pa promaši uže za roletnu i vremenom tako ostanu tragovi prstiju na zidovima? E, pa… uz prodivne folije sve je čisto!

Utičnice i prekidači

A odmah na zidovima su utičnice i prekidači za struju. Dakle moj dom je skroz obojen u belo-crnoj kombinaciji. Kada sam odabrala stil i boju utičnica i prekidača, nisam ni slutila da, bar u to vreme, na tržištu nigde neće moći da se nađe crni prekidač za kupatilo.

Vidite ovaj prekidač? (pogledajte video) E… to je zapravo beli prekidač, ili je bar bio bele boje dok ga ja nisam prefarbala crnim sprejom. Kada se koristi sprej za farbanje, maska preko disajnih puteva je i više nego dobrodošla.

Poenta priče, ako tržište nema ono šta tražite, vi nađite način da prepravite ono šta tržište nudi u ono šta lepo stoji vašem domu! 

Uzgred… nije da se hvalim, ali i ovaj držač za selotejp je na primer bilo plave boje, a ovaj ventilator je bio bele boje… čudo jedno šta se sve može sa malo spreja. 😉

Samolepljive kukice

A kada smo već kod utičnica, spomenula bih odlično rešenje za gajtane utikača. Samolepljive kukice postavljene u blizini utičnice su praktične za pridržavanje gajtana dok utikač nije prikopčan u utičnicu. 

A i generalno, samolepljive kukice su izuzetno praktične i imaju višestruku upotrebu. Kako je moje kupatilo urađeno u romantičnom enterijerskom stilu, tako sam i ove kukice ukrasila cvetićima. Vrlo lako!

Zalepite kukicu na određeno mesto. 

Topljivim silikonom zalepite ukras po želji. 

I sada izgleda kao da na vašim zidovima rastu cvetići!

Kukice su i savršeno rešenje da organizujete svoju ostavu za pribor za čišćenje. Ovako sve izgleda vrlo uredno i organizavano. 

Držač za nakit

A kada smo već kod organizacije… kutija za nakit je dobro rešenje za pojedin nakit, ali je vešalica za marame daleko praktičnija i vrlo pregledna.

Držač fena

Držač fena je takođe vrlo praktičan i koristan. A ako se desi da prilikom ugradnje držača, majstor greškom napravi rupicu u pločicama na pogrešnom mestu… ah… zašto nerviranje, kada možete tu omašku da pretvorite u priliku da okitite držač biserima do mile volje!

Skidanje nalepnica uz pomoć fena

A kada smo već kod fena, podeliću sa vama još jedan trik. Znate one dosadne nalepnice na raznim novokupljenim predmetima? E, pa… ako ih skidate dok ih ujedno i fenirate, lagano možete da ih uklonite bez ostataka lepka. A ako i nešto malo lepka ostane, lako ga možete ukloniti sa tupferom i kojom kapi dezinfekcionog alkohola.

Mirisi

Prelazimo na mirise. Za ovaj mali, nazovimo, trik, treba vam soda bikarbona, eterično ulje mirisa po želji, najlon čarapa i vrećica za nakit. Stavite malo sode birabone u najlon čarapu, dodate koju kap eteričnog ulja, zamotate čarapu i stavite je u vrećicu za nakit. Lično, ja po jednu ovakvu vrećicu imam u korpi za smeće, u korpi za prljav veš, u cipelarniku i u ormanu… dakle, svuda!

Ukrasi

Ukrasi – ti sitni detalji koji pretvaraju prosečno u superiorno. Kada pomislim na moj dom, ja pomislim na zvezdani anis na sušenom citrusu, miris cimeta i drago kamenje… Pa, dobro, ili bar kamenčiće koji su lepi poput dragog kamenja. 💎

Sušeno voće u staklenoj vazi ne samo da izgleda lepo, nego i daje miris, kako je neko kod mene to jednom rekao, sveže napravljenih medenjaka. Ako biste želeli da napravim poseban video u kojem bih vam pokazala kako se pravi ukras za kuću od citrusa, molim vas, recite mi to kroz komentare.

Cveće i biljke

I naravno, nezaostavno prelepo cveće i biljke. Lično, ja volim kombinaciju sobnih biljaka i veštačkog cveća.

A evo još jedne ideje… Ako slučajno negde dobijete venac sa cvećem kao što se to meni desilo, možete jednostavno da razdvojite cvetiće od venca i da ih poslažete u kristalnu posudu, dodate koji cimet i dragi kamenčić, i olala… eto lepog ukrasa!

Mali zvučnik u sred vaše bašte je odlična ideja jer cveće voli muziku. 

Žandinjere na terasi su odlično rešenje za vašu malu baštu začinskog bilja.

Iskreno se nadam da su vam se svideli ova blog-objava i video i da ste dobili korisne ideje za uređenje vašeg životnog prostora. Molim vas, recite mi kroz komentare koja ideja od navedenih ovde vam se najviše sviđa i da li vi imate možda neku lepu ideju koju biste želeli podeliti.

Vaš vodič za pisanje knjige vašeg života

Naučite kako rukovodite svojim mislima,
kako biste rukovodili svojim životiom
uz knjigu Univerzum u tebi 
interaktivna knjiga za jačanje uma

 

Hvala unapred na deljenju ove blog-objave i videa, i na komentarisanju. 

Voćno-zeleni pozdravi,
Marina
♥️🌹

Ova objava ima 4 komentara.

 1. Zorica

  Hvala Marina.. Predivni,smisleni i kreativni predlozi! Naročito sušeno voće, cimet i kristali. Ja bih volela i molila za objavu o sušenim komadima citrusa.. Hvala puuunooo ????❤️????????

  1. Marina

   Poštovanje draga Zorice!

   Hvala puno na gledanju i komentaru. Drago mi je da vam se sviđa. Stiže uskoro ????????????????????????♥️

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.