Kada je post na vodi potreban?

Naučite da prepoznate simptome koji su znak da je post na vodi potreban

Sadržaj teksta

Video: 'Kada je post na vodi potreban?'

Pogledajte video Kada je suvi post potreban? i naučite da prepoznate simptome koji su znak da post na vodi potreban.

Post na vodi - prirodno lečenje

Definicije zdravlja

 • Bolest

Normalna reakcija tela na nenormalne uslove.

 • Zdravlje

Normalna reakcija tela na normalne uslove.

 • Toksemija

Jedan isti uzrok svih oboljenja, stanje kada je telo prezasićeno toksinima.

 • Simptomi

Borba tela da izbaci toksine i da se povrati u stanje zdravlje.

 • Lečenje

Biološki proces izbacivanja toksina koji obavlja telo kako bi se vratilo u svoje prirodno stanje, a to je stanje zdravlja.

Sa ovim definicijama na umu, možemo da zaključimo da se nijedna takozvana bolest ne dobija slučajno, nego da je svako stanje zdravlje pravična posledica određenih izbora u ishrani i životnim navikama.

U prirodi nema nagrada i kazni, ima samo posledica.

Akutna i hronična oboljenja

Prema dužini trajanja i intenzitetu, sva oboljenja mogu da se podele na akutna i hronična.

Akutna oboljenja su ona koja su trenutna, sa intenzivnim simptomima, i relatino kratko traju. Akutna oboljenja pokazuju da telo ima mnogo vitalne energije za borbu protiv toksina.

Hronična oboljena su stanja tela koja nastaju nakon godina i godina zanemarivanja akutnih oboljenja. Hronična oboljenja pokazuju da je telo dugo bilo trovano toksinima i da je puno toksina.

Akutni i hronični simptomi

Akutna oboljenja karakteristična su po akutnim simptomima. Akutni simptomi su intenzivni, trenutni, relativno brzo prođu.

Primeri akutnih simptoma su:

 • kašalj
 • kijanje
 • curenje nosa
 • povišena temperatura
 • umor
 • malaksalost

Hronična oboljenja karakteristična su po hroničnim simptomima. Hronični simptomi tipično nisu intenzivni, ali su podmuklo – bolni, dugotrajni.

Primeri hroničnih simptoma su: 

 • bolovi u zglobovima – artritis
 • nemogućnost disanja – astma
 • noćno gušenje, odnosno hrkanje – apneja
 • zapušene arterije – ateroskleroza
 • povišen krvni pritisak – hipertenzija
 • razni oblici crevni oboljenja – Kronova bolest / kolitis / iritabilni sindrom creva (nervozna creva / IBS) 

Zašto su akutni simptomi dobar znak?

Tipično, kod hroničnih oboljenja nema akutnih, intenzivnih simptoma. Ako uzmemo u obzir definiciju simptoma, vidimo da je ovo je loš znak.

Simptomi su borba tela da izbaci toksine. Ako telo ne pokazuje znake borbe kada je ugroženo toksinima, to znači da je telo toliko lišeno svoje vitalne energije da više nema snage ni da se bori za zdravlje

Samo razmislite… zašto obično deca imaju vrlo intenzivne simptome u vidu kašlja i povišene temperature na primer, češće nego odrasli? Ovo se dešava zato što deca tipično imaju više vitalne energije nego odrasli, pa su njihova tela dovoljna jaka za snažnu borbu protiv toksina.

Što je telo čistije, ima više vitalne energije. I obrnuto, što je telo više zatrovano, to ima manje vitalne energije.

Nažalost, većina odraslih danas nema čak dovoljno vitalne energije ni da uđe u tu akutno oboljenje, snažnu borbu tela protiv toksina.

Kratak i dug post na vodi

Post na vodi je najprirodnija metoda lečenja tela koju instiktivno koriste sve životinjske vrste u prirodi kada su povređene ili otrovane

Prema trajanju, post na vodi može da se podeli na kratak i dug post na vodi. 

Kratak post na vodi traje od 1 do 3 dana. Kratak post na vodi u praktičnom smislu znači sledeće: 

 • Ako osetite akutne simptome – odjednom ste malaksali, umorni, boli vas stomak, imate  glavobolju, imate povišenu temperaturu… ovi svi simptomi ukazuju da vam je potreban kratak post na vodi.

  Kratak post na vodi znači da se između 1 i 3 dana samo odmarate, uz pijuckanje vode, bez unosa hrane. Važno je odmaranje, dakle da spavate, ili bar da se pravite da spavate, tako što ležite u zamračenoj i provetrenoj sobi, uz pijuckanje vode.

  Nema da gledate televiziju ili budete na internetu, telefonu i društvenim mrežama. Gledanje u ekran napreže oči i troši mnogo vitalne energije tela. Čitava poenta posta na vodi jeste da vaše telo dobije priliku da akumulira vitalnu energiju i da je usmeri na brobu za izbacivanje toksina.

  Kratak post na vodi traje od 1 do 3 dana i tipično je bezbedno da se oradi bez stručnog nadzora*, jer u tom periodu telo ni ne uđe u ketozu. U prvih 24č telo troši glukozu iz krvi, a u drugom i trećem danu telo troši glikogen iz jetre i mišića. 

  *Ograđivanje: ne delim savete, obavezno se konsultujte sa vašim odabranim lekarom.

  Tek nakon trećeg dana telo ulazi u ketozu. Tada počinje dug post na vodi. Post na vodi koji traje duže od 3 dana zahteva stručni nadzor. 

Dug post na vodi traje oko 3 nedelje.

Ako patite od nekog hroničnog oboljenja poput artritisa, astme, ateroskleroze, hipertenzije, Kronove bolesti, kolitisa, iritabilnog sindroma creva (nervozna creva / IBS), i slično, onda je verovatno potreban dug post na vodi.

Pod tim dug mislim zapravo na svega oko 3 nedelje posta, plus oko nedelju dana postepenog uvođenja hrane i fizičke aktivnosti. Jako je važno da se ova terapija sprovede stručno i bezbedno. Ovo u prevodu znači da se izdvojite iz vaših svakodneih obaveza i odvojite od stresa u svakodnevnom životu dolaskom na mesto gde imate:

 • Idealne uslove da se samo odmarate.
 • Stručni nadzor kako biste bili bezbedni.
 • Edukaciju o ishrani i zdravlju kako biste naučili kako da nastavite sa ishranom, vežbanje i životnim navikama nakon posta.
 • Pravilno uvođenje hrane i fizičke aktivnosti nakon posta.

Upravo ove uslove i usluge vi dobijate na našem postu na vodi pod stručnim nadzorom.

Post na vodi pod stručnim nadzorom u Srbiji

Pružiite vašem telu idealne uslove za najmoćniju metodu lečenja tela na našem sledećem postu na vodi pod stručnim nadzorom

Ispunite prijavni formular za ovaj proces, kako bi nadzornik našeg posta pregledao vaše odgovore. Odgovorićemo na vašu prijavu sa iskrenim i stručnim mišljenjem o tome da li bi post na vodi bio bezbedan i efektan proces za vas. 

Ispunjavanje ovog prijavnog formulara je besplatno. Ako budete primljenji na naš post na vodi, znajte da ste dobrodošli i da ćemo se potruditi da vi dobijete idealne uslove za vaše potpuno odmaranje i samolečenje.

Post na vodi pod stručnim nadzorom u Srbiji - terapeutski proces na kojem vaše telo dobija priliku za samoizlečenje na najprirodniji i najefektniji način.

Za sam kraj ove blog objave...

Hvala vam na čitanju ove blog objave.

Iskreno se nadam da ste vi iz ove blog objave dobili mnogo korisnih i poučnih informacija. Ako imate bilo koje dodatno pitanje na ovu temu, slobodno mi ih postavite u polju za komentare ispod. Ja ću se potruditi da vam što pre odgovorim.

U vaše zdravlje, 
Marina sa Biljne ishrane

Marina sa 'Biljne ishrane' - sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života. Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

Marina sa Biljne ishrane

Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.