Ja imam vizijuuuuuu! I trebate mi VI, da usvojite moju viziju i da je zajedno sprovedemo u stvarnost. Jer, stvarnost u kojoj živimo je refleksija umova koji dominiraju.

Stvarnost u kojoj živimo je refleksija umova koji dominiraju.

Marina sa Biljne ishrane

Ako dobro pogledamo današnji zdravstveni sistem, možemo uočiti kako je fokusiran na bolesne bolesnike u bolnicama. A u prethodnoj blog objavi, osvestili smo kako biranjem reči i misli biramo manifestacije u našim životnim iskustvima.

Kako čovek misli u srcu, tako mu je u životu.

Elem, po ovom bolesnom sistemu, lekari nemaju mogućnost da sprovode svoj pravi posao, koji opravdava poreklo reči doktor, a to je latinska reč doktrine, što znači obučavati, biti učitelj koji obučava ljude kako da žive i da se hrane kako bi bili zdravi, ali iznad toga, da pokazuju primerom.

Umesto da sprovode taj iskonski i plemeniti lekarski posao, zatvoreni su u klaustofobične ordinacije gde kao na pokretnoj traci dočekuju one koje zovu bolesni i daju im ono što im farmakomafija diktira.

A sada, samo da bih vas trgnula iz usnulog stanja, dotačiću se verbalno vašeg novčanika.

Ekonomsko uređenje tog bolesnog sistema, je takvo da čitavo društvo stavlja novčiće u državnu kasicu kako bi oni koji najmanje brinu o svom zdravlju, mogli ići u banje.

A da li postoji lepši, produktivniji, efektivniji i zdravorazuman način?

Molim vas… dajte mi svega par minuta da prebacim jednu sliku iz mog uma u vaš um

Ja imam viziju o sistemu koji je fokusiram na ZDRAVLJE i ovaj sistem može da se opiše kroz sledeće četiri stavke:

1)

 • Lekari su edukatori o zdravlju;
 • Lekari-edukatori imaju zadatak da drže časove, predavanja, govore na interesante i korisne teme o zdravlju, ishrani, vežbanju, ukratko, o uzrocima zdravlja;
 • Ta predavanje su povod da se ljudi iz date teritorijalne ili onlajn zajednice okupe, druže, razmene iskustva i pruže međusobnu podršku jedni drugima. To su dakle povodi za korisna i konstruktivna druženja.

2)

 • Uvodimo motivacione sisteme bodovanja, u kojima svi članovi date zajednice učestvuju. Taj sistem bodovanja ne meri takmičarske učinke među članovima, nego lične napretke svakog člana, sa motivacijom da se svaki članak trudi da bude bolja verzija sebe u odnosu na dan ranije. Glavni moto ovog motivacionog sistema bi bio:

Budi danas bar trunku bolji nego što si bio juče.

 • Na kraju svakog meseca, član koji je napravio vidljivo najveći lični napredak, dobija nagradu. Setite se kako sam na početku videa spomenula tu ekonomsku stranu trenutnog sistema, po kojoj društvo plaća da oni koji se najmanje brinu o svom zdravlju idu u banje.

  A kako bi bilo da društvo plaća nagrađivanje onih koji se najviše trude oko svog zdravlja? Kako bi bilo da neko bude nagrađen jer je zamenio korišćenje duvana šetnjom u šumi, ili da neko bude nagrađen jer je prešao na sirovu biljnu ishranu, jer je pretrčao maraton, ili podigao svoj lični rekord u dizanju tereta, ili jer je posadio najviše stabala voća? To bi bio sistem koji bi motivisao ljude da stalno rade na ličnom napretku.

  A najbolji deo je što bi zajednice bile relativno male, pa bi se nagrade rotile među članovima, drugim rečima, svako ko se trudi oko svog zdravlja, imao bi priliku da bar jednom dobije nagradu.

3)

 • Izbacujemo pojmove bolesti, bolesnici i bolnice, jer dok god imamo te pojmove u našim umovima, imaćemo i vidljive manfestacije istih.

  Ali stanite… rekla sam izbacujemo, a ono što želimo da izbacimo, ka tome usmeravamo energiju, te tako to jačamo.

  A kako je ovo Univerzum uključenja, ništa ne možemo isključiti, tj izbaciti. Aha… razumela sam!

  Ništa ne izbacujemo. Zamenjujemo. Dakle zamenjujemo ideju o bolestima, sa idejama o zdravlju. Tako imamo ozdravljenje, ozdravljenike i ozdravljenice.

Što nas i dovodi do poslednje i najukusnije, najsočnije stavke, a to je… 

4)

 • Zadržali bi ona bolnička krila koja su neophodna za spašavanje života u hitnim slučajevima i hitne hiruške intervencije, a otvorili bi ozdravljenice, prelepa mesta u prirodi bez bolničnih zidova. Tu bi bilo samo osnovnih zidova od ekoloških i zdravstveno bezbednih materijala, poput drveta, blata, konoplje, sa akcentom da se provodi što više vremena napolju, u cvetnim baštama, voćnjacima i povrtnjacima.

  Tu bi ozdravljenici mogli da idu kada god im treba malo više odmora, topla reč podrške, samo da ih neko podseti na razloge koje imaju da istraju na svom putu ili da se vrate na svoj put.

  A u ozdravljenicama bi takođe imali i binu za koncerte klasične muzike. 

A sada… pošto verujem da sam uspela da prebacim sliku iz mog uma u vaš um, imam za vas samo jedno pitanje: KO JE UZ MENE?! 😀 

Ja se nadam da moja vizija rezonuje sa vama i da ćete je rado usvojiti, kako bi svi zajedno mogli da je sprovedemo u delo.

Kakve koristi vi možete imati od sirove biljne ishrane

Primite POKLON za Vas - besplatna eKnjige

Uz ovu eKnjigu vi ćete

 • naučiti koje se uobičajene bolesti mogu lako sprečiti i izlečiti zdravom sirovom biljnom ishranom
 • dobiti naučne argumente zašto je zdrava biljna ishrana ishrana za zdravlje
 • saznati koja je to zanemarena, ali vitalno važna, procena zdravlja koju većina lekara ne uzima u obzir

Ova objava ima 6 komentara.

 1. Uros Sesum

  Marina,ja vas podrzavam u vasem radu.Ova ideja je vrsna,ali za moderno drustvo neostvariva,zbog zatrovanih umova i svega drugoga.Ja sam pripadnik adventisticke crkve i sirom sveta postoje sanatorijumi koji deluju po vasim principima,mada cujem da vodecom takvom u U.S.A mozes pristupiti samo ako na kontu imas,bar pola miliona dolara,ne znam.Znam samo da nacela zdrave ishrane,koje izmedju ostalog i vi promovisete,datiraju unatrag 150 i vise godina u spisima proroka Elen Vajt(koja je podavno pisala u zakonitostima,zdrave i ishrane i zivota i pisala o stvarima koje je moderna medicina otkrila,unatrag par decenija.Ako budete motivisani i mali vremena pogledajte neko predavanje DR Sang Leeja,recimo „Kako regulisati visok pritisak prirodnim putem“.Za njega sam cuo od moje prijateljice Maje Volk,ona ga jako ceni i dosta usvaja njegovih stavova.Neka vas i vase bliznje Svevisnji(unverzum),dovoljno blagoslovi u svim segmentima zivota,danas,sutra i doveka.B.B.

  1. Marina

   Poštovanje Uroše!

   Veliko hvala na gledanju i vašem konstruktivnom i informativnom komentaru.

   Da! Ja zapravo uvek napomenem da ja nisam „otkrila toplu vodu“, nego samo podsećam
   ljude na ono što mogu otkriti kroz logično posmatranje prirode i obraćem pažnje na
   nesalomive prirodne zakone.

   Hvala puno na predlogu rado ću pogledate rad i Elen Vajt i Dr Sang Leeja.

   Svako dobro vama!

 2. Jelica

  ???????????????????????? sve je istina sto si rekla divno je imati takve ljude u okruzenju kakva si ti hvala ti sto postojis moj sin je vegan vec11 god i veoma zdrav tako da verujem u to sto pricas

  1. Marina

   Pozdrav draga Jelice!

   Veliko hvala na gledanju i komentaru. Drago mi je da vidite istinu u mojim rečima. Veliki pozdrav i podrška za sina!

 3. majapuzic2@gmail.com

  Dragi moji❤
  Prije svega da se ponovo zahvalim na bezprijekornom videu nase drage Marine,koja vidi se poklanja dio sebe pokazujuci ljudima put u zivot bez BOLESTI.Iskreno cu Vam sebe kratko prezentirati mozda pomognem sa mojim iskustvom da razmislite bar na tren da li je ovo sto Marina govori TACNO.Ja sam bila preko 14 godina bila dio tima med.struke.Radila sam na Klinici za infektivne bolesti.Naravno taj odjel je u ovo vrijeme popularan sa novim CORONA ??virusom.Za taj cijeli period rada i cjelokupnog iskustva vidjela sam mnogo negativnih strana to znaci da izlijecenja NEMA sa hemijom. To je samo maska koja ce pokazati trenutno stanje, a to je da Vi izlazite kao pacijent koji je ozdravio.Ali upamtite naplata za taj pogresan tretman dolazi poslije ne odmah.Mase supstanci koje se unose u organizam nije vazno kojim putem STETNI SU!!!.Znaci samim dolaskom kod lijecnika dobivate etiketu BOLESNIK i tako se ostaje dok god ne spoznate istinu i uzmete je kao lijek tada ste SLOBODNI.Takode na visim skolama i fakultetima medicine ucimo sve o bolestima i njihovom lijecenju. Kada gledate sa strane ima logike, ali to NIJE ISTINA!!! to su samo tretmani uz pomoc hemije.Doktori trebaju biti primjer zdravlja i kako je Marina vec rekla edukatori zdravlja, ali ne na zalost i oni boluju od istih.Marina i ovaj video savrsen srz je u svakom tvom predavanju. Ta srz zove se ISTINA.Nadam se da ce vam makar malo pomoci i ovo moje iskustvo koje sam koliko sam mogla sazeti… mada ima tu jos puno da se kaze.Zelim Vam od srca❤ svima obilje zdravlja i ljubavi.
  Maja❤

  1. Marina

   Maja,

   draga iskrena, hrabra Maja… HVALA od <3 . Isčitala sam ovaj vaš komentar u jednom dahu i ostala bez teksta. Hvala vam što ste tako hrabro stupili da iznesete istinu i
   to u iskrenoj želji da pomognete ljudima da žive u zdravlju.

   Počastvovana sam što u mom radu vidite dobro.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.