Sadržaj

Uvod

Sirova, a topla veganska pita od celera

Otkrijte vrhunski spoj zdravlja i neodoljivih ukusa uz ovaj recept za sirovu vegansku pitu od celera. U ovom inovativnom receptu za sirovu vegansku slanu pitu vi dobijate spoj slanog ukusa, hrskave teksture i svežine biljne hrane. Ova pita napravljena je od biljnih sastojaka koji nisu termički obrađeni, ali pita je ipak topla!

Pitate se kako je moguće da hrana bude topla, ako nije termički obrađena? U ovom receptu za sirovu vegansku pitu od celera, otkrićete čari dehidratora – kuhinjskog uređaja sa kojim možete da zagrevate hranu bez termičke obrade. Ovako, dobijate pun spektar očuvanih nutrijenata dok uživate u toplim zalogajima sveže biljne hrane.

Sirova veganska pita od celera savršen je izbor za svaki trenutak kada vam se jede nešto slano, hrskavo i toplo, ali želite da i dalje bude sirova biljna hrana. Zvezda ovog recepta jeste celer rebrač, povrće koje je bogato solima natrijuma (Na+). Zahvaljujući svom mineralnom sastavu, konzumacijom celera rebrača vi dobijate slan ukus i zadovoljenje tele po pitanju minerala natrijuma.

Pogledajte sada ovaj recept u kojem ćete naučiti kako da ubacite nutritivni celer u vašu ishranu na vrlo ukusan način!

Sirova pita od celera - uživajte u ukusnim zalogajim nutritivno bogate pite od svežeg povrća koje je blago zagrejnao u dehidratoru.

Pre nego što sa vama podelim recept za ovu sirovu, a toplu pitu od celera, hajde da vidimo zašto bi neko uopšte bio zainteresiran da se hrani sirovom biljnom ishranom.

Koje su zdravstvene koristi sirove biljne ishrane?

Sirova biljna ishrana nudi bezbroj zdravstvenih koristi, zbog čega je popularan izbor za one koji traže zdrav način života. Evo najvažnijih koristi sirove biljne ishrane po vaše zdravlje:

 • Bogatstvo nutrienata

Konzumacija raznovrsne sirove hrane biljnog porekla obezbeđuje bogat unos esencijalnih vitamina, minerala i antioksidanta. Ovi nutrienti podstiču opšte zdravlje, daju potporu imunološkim funkcijama tela i pridonose blistavoj koži i kosi.

 • Bolje varenje

Obilje vlakana u sirovoj biljnoj hrani potpomaže varenje i podstiče zdravlje creva. Poboljšano varenje može ublažiti probleme kao što su nadutost i zatvor, podstičući ugodniji i efektniji digestivni sistem.

 • Prirodno povećanje energije

Poznato je da sirova biljna ishrana osigurava kontinuirani porast energije. Prirodni šećeri u voću i složeni ugljenihidrati u povrću nude ravnomerno oslobađanje energije, smanjujući zavisnost od prerađene hrane i veštačkih stimulansima.

 • Idealna kilaža

Mnogi pojedinci okreću se sirovoj biljnoj ishrani kao efektnom načinu da obezbede idealnu kilažu tela. Naglasak na nutritivno bogatoj, niskokaloričnoj hrani pomaže u održavanju zdrave kilaže, dok obilje vlakana pridonosi osećaju sitosti.

 • Prevencija bolesti

Visoki unos voća i povrća povezan je sa smanjenim rizikom od hroničnih bolesti poput bolesti srca, dijabetesa i određenih vrsta raka. Snažni antioksidanti koji se nalaze u biljnoj hrani pridonose zdravlju ćelija i mogu pružiti zaštitu od oksidativnog stresa.

 • Uticaj na životnu sredinu

Usvajanje sirove biljne ishrane u skladu je sa ekološki osvešćenim životom. Smanjenjem zavisnosti od proizvoda životinjskog porekla, pojedinci pridonose nižem stepenu zagađenja i održivoj ishrani, obezbeđujući okolnosti za zdraviju Planetu.

  Zapamtite, pre značajnih promena u ishrani, posavetujte se sa zdravstvenim radnikom ili sertifikovanim dijetetičarom kako biste bili sigurni da su vaše prehrambene potrebe zadovoljene.

Prihvatanje sirove biljne ishrane i zdravog načina života može biti transformativno, pružajući vam put do holističkog blagostanja i osvešćenog pristupa ishrani.
#sirovabiljnaishrana #sirovaishrana #zdravaishrana

Sastojci za sirovu pitu od celera

Sveži biljni sastojci za pripremu sirove, a tople pite od celera na sajtu 'Biljna ishrana'.

Celer rebrač - zvezda slanih ukusa na sirovoj ishrani

Celer rebrač je povrće koje je bogato solima Na+. Iz celera vi dobijate slan ukus jela i zadovoljenje tela po pitanju minerala Na+. Biću slobodna i da iznesem moje zapažanje: često je upravo jednostavn dodatak celera rebrača u sirovu ishranu ključ za uspeh na sirovoj ishrani!

Stabljike celera rebrača na stolu. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije celera rebrača?'

Koje su zdravstvene koristi konzumacije celera rebrača?

Celer je niskokalorično povrće koje nije samo ukusan dodatak raznim jelima, već nudi i nekoliko zdravstvenih koristi. Navodimo neke od zdravstvenih koristi koje dobijate konzumacijom ovog jedinstvenog povrća!

 • Bogatstvo nutrienata

Celer je dobar izvor esencijalnih nutrienata, uključujući vitamin K, vitamin C, kalijum (K) i folnu kiselnu (vitamin B9).

 • Hidracija tela

Celer se sastoji od oko 95% vode, zahvaljujući čemu konzumacija celera omogućava hidrataciju tela. Održavanje visokog stepena hidratacije tela krucijalno je za održanje zdravlja i omogućava uredan rad svih telesnih funkcija.

 • Dijetalna vlakna

Celer je dobar izvor dijetalnih vlakana, kako onih koji su rastvorljivi u vodi, tako i nerastvorljivih. Dijetalna vlakna iz biljnih namirnica podstiču uredan rad creva, pomažu u prevenciji zatvora i mogu pridoneti osećaju sitosti. Ovako, dijatelna vlada mogu biti korisna za održanje željene kilaže tela.

 • Antioksidansi

Celer sadrži razne antioksidanse, uključujući flavonoide, beta-karoten i vitamin C. Ove supstance pomažu u neutralizaciji štetnih slobodnih radikala u telu, a tako potencijalno smanjuju oksidativni stres i upalne procese.

 • Protivupalna svojstva

Neka istraživanja ukazuju na to da određene supstance u celeru, poput apigenina, smanjuju upalne procese u telu.

 • Zdravlje srca

Unos minerala kalijuma (K) iz biljne hrane, kao što je na primer celer, ima pozitivno dejstvo na regulaciju krvnog pritiska. Osim toga, vlakna i antioksidansi u celeru mogu da pridonesu zdravlju kardiovaskularnog sistema smanjujući rizik od srčanih bolesti.

 • Regulacija kilaže

Celer ima malo kalorija, a ujedno puno vlakana, što može biti korisno za regulaciju kilaže.

 • Alkalni minerali

Celer je bogat alkalnim mineralima koji imaju pozitivno dejstvo na održanje optimalne pH vrednosti krvi.

 • Uredan rad digestivnog trakta

Vlakna u celeru podržavaju zdravlje digestivnog trakta jer promovišu urednu stolicu i sprečavaju zatvor.

 • Prirodni diuretik

Celer ima prirodno diuretsko dejstvo, što podstiče proizvodnju urina i podržava zdravlje bubrega.

Sveži biljni sastojci za sirovu, a toplu slanu pitu od celera.

Narandžasti beta-karoten u šargarepi

Šargarepa je bogata raznim nutrijentima, od kojih je beta-karoten glavni nutrijent u ovom povrću. Beta-karoten je jedna vrsta karotenoida, narandžasti pigment koji ima antioksidativna svojstva. Telo pretvara beta-karoten iz hrane u vitamin A, koji je izuzetno važan za uredno obavljanje raznih telesnih funkcija.

Skup lepih šaragrepa, žarko narandžaste boje u zelenom lišću šargarepe. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije šargarepe?'

Antioksidativni kvarcetin u crvenom luku

Crveni luk, kao i ostale vrste luka, bogat je raznim nutrijentima koji imaju pozitivan efekat na zdravlje tela. Od svih tih nutrijenata, kvercetin je nutrijent koji se ističe u luku. Kvercetin je flavonoid, dakle jedna vrsta supstance u biljkama, koja ispoljava antioksidativna svojstva.

Iritantne supstance u crvenom luku

Luk sadrži određene supstance koje mogu prouzrokovati nelagodnosti u digestivnom traktu kod nekih osoba, posebno kod osoba koje imaju osetljiv digestivni trakt, na primer kolitis ili sindrom nervoznih creva.

Glavne supstance u luku koje potencijalno mogu izazvati iritaciju sluznice digestivnog sistema su fruktani i sumporna jedinjenja.

Proces dehidracije luka podrazumeva isparavanje vode iz luka, pri čemu se smanjuje prisustvo ovih supstanci u luku koje mogu potencijalno da nadražuju creva.

Glavica crvenog luka u krupnom planu. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije crvenog luka?'

Vezivni pektini u jabuci

Pektini su polisaharidi (jedna vrsta složenih ugljenih hidrata) koji se obilno nalaze u jabukama. Pektini su ujedno i jedna vrsta rastvorljivih dijetalnih vlakana koja imaju veliku sposobnosti da formiraju žalatinastu teksturu zbog čega se koriste u kulinarstvu kao vezivno sredstvo.

Konzumacija pektina u ishrani pruža mnogobrojne zdravstvene koristi kao što su: uredan rad creva, regulacija nivoa šećera u krvi, regulacija nivoa holesterola u krvi, regulacija kilaže i regulacija zdrave crevne flore.

Lepa crvena jabuka na grani drveta. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije jabuka?'

Hidrirajući krastavci

95% sastava krastavca je voda zahvaljujući čemu su krastavci hrana koja odlično hidrira čitavo telo, uključujući najveći organ tela – kožu. Visok nivo vode koja je bogata mineralima, fitohemikalijama i vlaknima u krastavcu, doprinosi održanju elastične i hidrirane kože. 

Pored pozitivnog uticaja na kožu, kroz visoku hidriranost tela omogućava se pravilan rad raznih telesnih funkcija: regulacija telesne temperature, prenos i dostava nutrienata iz creva do svake ćelije tela i uredan rad ćelijskih aktivnosti.

Tanke kriške krastavca u čaši sa vodom, simbolizujući hidrirajući efekat krastavca na telo. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije krastavca?'

Omega 3 u semenkama lana

Semenke lana su jedan od najbogatijih biljnih izvora alfa-linoleinske kiseline (ALA), poznate kao omega 3. Konzumacija omega 3 masnih kiselina iz celovite biljne hrane pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem, umanjenje upalnih procesa u telu, poboljšanje funkcija krvnih sudova i regulaciju krvnog pritiska.

Semenke lana na stolu, sa drvenom kašičicom. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije semenki lana?'

Zaštitnički vitamin E u semenkama suncokreta

Semenke suncokreta, kao i generalno sve semenke i orašasti plodovi, bogate su vitaminom E. Vitamin E je nutrient koji ima zaštitničku ulogu. Pre svega, vitamin E deluje antioksidativno u semenkama i orašastim plodovima koji su bogati i mastima. Masti su podložne oksidaciji, ali ih vitamin E štiti od oksidacije. 

Vitamin E je moćan antioksidant koji pomaže u zaštiti ćelija od slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji doprinose oksidativnom stresu, zapaljenskim reakcijama i razvoju hroničnih bolesti.

Oljuštene semenke suncokreta. Ova slika deo je objašnjenja koje odgovara na pitanje 'Koje su zdravstvene koristi konzumacije semenki suncokreta?'

Kuhinjski uređaji za pravljenje sirove pite od celera

Sirova slana pita od celera i drugog povrća koja se priprema u dehidratoru.

Filter za reverznu osmozu vode

Filter za reverznu osmozu vode bez rezervoara Aqua Flow Direct. Ovaj filter za vodu je kompaktan tako da lagano može da stane i u male kuhinje, a zahvaljujući efektnim i jakim filterima, pruža izuzeto čistu protočnu vodu.

Filter za reverznu osmozu vode bez rezervoara. Ovaj filter za vodu je kompaktan tako da lagano može da stane i u male kuhinje, a zahvaljujući efektnim i jakim filterima, pruža izuzeto čistu protočnu vodu.

Multipraktik

Magimix je moćan mulitpraktik uz koji dobijate 6 različitih diskova / noževa za seckanje hrane na različite teksture. Uz ovaj multipraktik brzo i lako možete da naseckate namirnice i pravite razna jela od sveže biljne hrane.

Magimix je moćan mulitpraktik uz koji dobijate 6 različitih diskova / noževa za seckanje hrane na različite teksture. Uz ovaj multipraktik brzo i lako možete da naseckate namirnice i pravite razna jela od sveže biljne hrane brzo i lako.

Blender sa vakumskom komorom

Da li znate da se prilikom blendanja hrane vazduh uvlači u sadržaj koji se blenda, a kada su molekuli vazduha unutar hrane, isti završe unutar creva što može izazvati nelagodne gasove i nadutost?

Uz blender sa vakumskom komorom Kuvings SV-500 vi dobijate mogućnost da brzo i lako dobijate izblandane supe / pudinge / prelive / soseve od sveže biljne hrane BEZ molekula vazduha unutar hrane. Vakumska komora oko bokala blendera sprečava uvlačenje vazduha u sadržaj koji se blenda. Ovakvim načinom obrade hrane u blenderu vi dobijate hranu koja se lagano vari i ne stvara gasove u crevima.

Blender sa vakumskom komorom Kuvings Sv-500. Vakumska komora oko bokala blendara sprečava da se vazduh uvuče unutar sadržaja koji se blenda. Ovom praksom vi dobijate hranu koja je manje izložena oksidaciji i lakše se vari.

Klasičan blender

Uz Omniblend TM-800 vi dobijate jedan kvalitetno sasvim korektan blender za veoma povoljnu cenu. Omniblender se pokazao kao jedan od naših najprodavanijih proizvoda sa kojim su kupci generalno zadovoljni.

Uz Omniblender TM-800 vi dobijate jedan kvalitetno korektan blender za povoljnu cenu.

Antifoni

Antifoni su zaštitnici za uši koji štite vaše čulo sluha od štetnog uticaja buke. Lično, ja uvek zaštitim uši antifonima kada god koristim neki bučan uređaj poput blendera / multipraktika / usisivača ili kada sam izložena buci od bušilice ili saobraćaja. Antifoni su izuzetno važni za očuvanje sluha jer je šteni uticaj buke na čulo sluha akumulativan.

Antifoni su zaštitnici za uši koji štite vaše čulo sluha od štetnog uticaja buke. Antifoni su izuzetno važni za očuvanje sluha jer je šteni uticaj od buke na čulo sluha akumulativan.

Avan i tučak

Avan i tučak je najstarija kuhinjska alatka koja datira još iz vremena kada je čovek koristio kamen da istuca orašasta plodove na primer. I dan danas, kvalitetan avan i tučak su važan deo svake kuhinje u kojoj se cene istančane arome sveže istucanih začina i semenki. 

 • Na čega treba da obratite pažnju prilikom odabira avana i tučka?

Da bi avan i tučak bio koristan u smislu da daje dobre rezultate za obradu svežih namirnica, potrebno je da se odlikuje sledećim karakteristikama: 

 1. Težina
  Avan treba da ima pozamašnu težinu koja mu omogućava stabilnost.

 2. Dubina
  Unutrašnja posuda avana za obradu namirnica treba da ima značajnu dubinu kako bi se sprečilo iskakanje namirnica iz avana prilikom njihove obrade.

 3. Kvalitetan materijal
  I avan i tučak treba da su izgrađeni od kvalitetnog, prirodnog materijala. Primetite da je sam rad u avanu i tučku od mermera dosta glasan, tako da ako bi vam smetalo to stalno zvoncanje mermera, onda je granit bolja opcija za vas.

 4. Stabilno postolje
  Preporučljivo je da avan ima stabilno postolje, na primer od metala.

Sve ove karakteristike zadovoljava avan i tučak od crnog granita marke Zwilling.

Kvalitetan avan i tučak marke 'Zwilling'. Avan i tučak je najstarija kuhinjska alatka uz koju vi dobijate priliku da pravite jela istančanim ukusom sveže istucanih začina i semenki.

Dehidrator

Dehidrator je kuhinjski uređaj u kojem možete da sušite namirnice, ali i da blago zagrejete sirova jela bez termičke obrade. Ovakvom minimalnom obradom hrane, vi dobijate hranu izuztenog ukusa i tekstura uz očuvanje svih nutrijenata. 

Dehidrator 'Sedona Supreme' je izuzetno kvalitetan kuhinjski uređaj za sušenje namirnica i zagrevanje hrane bez termičke obrade. Naručite vaš dehidrator lagano i bezbedno na sajtu 'Biljna ishrana'.
Kolutići svežeg krastavca uspareni uz sirovu, a toplu pitu od celera.

Recept

Sirova pita od celera - recept za ukusnu slanu pitu koja se priprema u dehidratoru na sajtu 'Biljna ishrana'.

Sirova pita od celera

Otkrijte vrhunski spoj zdravlja i neodoljivih ukusa uz ovaj recept za sirovu vegansku pitu od celera. U ovom inovativnom receptu za sirovu vegansku slanu pitu vi dobijate spoj slanog ukusa, hrskave teksture i svežine biljne hrane. Ova pita napravljena je od biljnih sastojaka koji nisu termički obrađeni, ali pita je ipak topla!
Pitate se kako je moguće da hrana bude topla, ako nije termički obrađena? U ovom receptu za sirovu vegansku pitu od celera, otkrićete čari dehidratora - kuhinjskog uređaja sa kojim možete da zagrevate hranu bez termičke obrade. Ovako, dobijate pun spektar očuvanih nutrijenata dok uživate u toplim zalogajima sveže biljne hrane.
Sirova veganska pita od celera savršen je izbor za svaki trenutak kada vam se jede nešto slano, hrskavo i toplo, ali želite da i dalje bude sirova biljna hrana. Zvezda ovog recepta jeste celer rebrač, povrće koje je bogato solima natrijuma (Na+). Zahvaljujući svom mineralnom sastavu, konzumacijom celera rebrača vi dobijate slan ukus i zadovoljenje tele po pitanju minerala natrijuma.
Pogledajte sada ovaj recept u kojem ćete naučiti kako da ubacite nutritivni celer u vašu ishranu na vrlo ukusan način!
Vreme za pripremu 1 hour
Cook Time 3 hours
Jelo Slana pita, Slano jelo, Večera
Kuhinja Sirova biljna
Broj porcija 1
Kalorije 476 kcal

Oprema

Sastojci
  

 • 500 g celera rebrača
 • 2 šargarepe
 • 1 crveni luk
 • 1 velika jabuka ajdared
 • 15 g mlevenih semenki lana
 • 15 g semenki suncokreta
 • 2 kašičice sušenog celera
 • 1 salatni krastavac

Uputstva
 

Potapanje semenki suncokreta

 • Oko 8 sati pre pravljenja ovog jela, natopite oko 15g sirovih oljuštenih semenki suncokreta u čistoj vodi.

Pranje celera i jabuke

 • Operite stabljike celera rebrača i jabuku pod mlazom čiste vode.

Seckanje namirnica

 • Naseckajte celer, šargarepu i crveni luk.
 • Naseckano povrće stavite u činiju.

Usitnjavanje povrća

 • Prebacite naseckano porvrće u posudu multipraktika.
 • Pre upotrebe bilo kog glasnog aparata zaštitite čulo sluha antifonima.
 • Najbolje je da se prvo na multipraktiku usitni jedna polovina svog povrća, pa kasnije druga polovina, kako bi se svo povrće ravnomerno usitnilo. 
 • Pazite da NE preusitnite povrće, da ne bi bilo vodenasto, nego da ostane hrskavo.
 • Prebacite usitnjeno povrće u činiju.
 • Ponovite čitav proces sa drugom polovinom naseckanog povrća.

Pravljenje preliva

 • Nasecite jabuku na pola.
 • Odstranite semenke i peteljke iz jabuke.
 • Naseckajte obe polovine jabuke.
 • Ubacite naseckane jabuke u bokal blendera.
 • Pre upotrebe blendera zaštitite čulo sluha antifonima.
 • Izblendajte jabuke.
 • Odmerite 15 g mlevenih semenki lana.
 • Dodajte mlevene semenke lana u bokal blendera gde su već izblendane jabuke.
 • Izblendajte jabuke i mlevene semenke lana zajedno.

Dodavanje preliva usitnjenom povrću

 • Sipajte dobijeni preliv preko usitnjenog povrća u činiji.
 • Dobro umešajte preliv u usitnjeno povrće.

Priprema smese od semenki suncokreta

 • Isperite prethodno natopljene semenke suncokreta koristeći cediljku.
 • Prebacite oprane semenke suncokreta u avan, pa ga istucajte sa tučkom. 
 • Po potrebi, dodajte svega koju kap vode u avan, kako biste istucali semenke suncokreta lakše i brže.
 • Dodajte 2 kašičice sušenog celera u avan, pa ih istucajte zajedno sa semenkama.

Dodavanje smese od semenki suncokreta i celera u smesu za pitu

 • Prebacite dobijenu smesu od semenki suncokreta i sušenog celera iz avana u smesu za pitu.
 • Dobro izmešajte sve sastojke.

Priprema pite za dehidriranje

 • Prebacite smesu za pitu u vatrostalnu posudu za pite.
 • Stavite posudu sa smesom za pitu u dehidrator.
 • Dehidrirajte pitu na 47 stepeni C oko između 2 i 3 sata, u zavisnosti koliko želite da pita bude hrskava.

Priprema krastavca

 • Oljuštite krastavac.
 • Napravite tanke uzdužne kriške krastavca koristeći guljač za povrće.
 • Navucite higijenske rukavice.
 • Svaku uzdužnu, tanku krišku krastavca umotajte u kolutić.
 • Poslažite kolutiće krastavca na tanjir.

Konačno posluženje

 • Izvadite pitu iz dehidratora.
 • Poslužite pitu uz kolutiće krastavca.

Prijatno!

  Nutritivni profil

  Nutrition Facts
  Sirova pita od celera
  Serving Size
   
  1 g
  Amount per Serving
  Calories
  476
  % Daily Value*
  Fat
   
  15
  g
  23
  %
  Saturated Fat
   
  2
  g
  13
  %
  Polyunsaturated Fat
   
  9
  g
  Monounsaturated Fat
   
  4
  g
  Sodium
   
  502
  mg
  22
  %
  Potassium
   
  2690
  mg
  77
  %
  Carbohydrates
   
  81
  g
  27
  %
  Fiber
   
  26
  g
  108
  %
  Sugar
   
  45
  g
  50
  %
  Protein
   
  14
  g
  28
  %
  Vitamin A
   
  1149
  IU
  23
  %
  Vitamin C
   
  50
  mg
  61
  %
  Calcium
   
  368
  mg
  37
  %
  Iron
   
  4
  mg
  22
  %
  * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

  Hranite se zdravo i ukusno

  uz Kulinarski set Biljne ishrane

  Nabavite 157 sirovih biljnih recepataKLIKNITE OVDE da naručite
  'Kulinarski set Biljne ishrane' - komplet u kojem vi dobijate ukupno 157 ukusnih i zdravih recepata od sveže biljne hrane. Uz ovaj 'Kulinarski set Biljne ishrane', vi dobijate 2 knjige recepata i 2 onlajn programa, kako biste naučili da pripremate svežu biljnu hranu na ukusan i zdrav način.
  Ključne reči celer, pita, pita od celera, recepti sa celerom, sirova pita, sirovi recepti, slana pita, veganski recepti
  Da li vam se sviđa ovaj recept?KLIKNITE OVDE da ostavite komentar!
  Marina sa 'Biljne ishrane' kreatorka recepta 'Sirova, a topla pita od celera' drži ovu pitu celera simbolizujuči svoj recept koji predstavlja.

  Da li vam se sviđa ovaj recept?

  Kako vam se sviđa ova sirova, a topla pita od celera?

  Ja se iskreno nadam da ćete uživati u ovoj piti često, a vi naravno ostavite vaše utiske o ovom receptu u komentarima ispod.

  Za vaše ukusne gutljaje,
  Marina sa Biljne ishrane

  Marina sa 'Biljne ishrane' - sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života. Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

  Marina sa Biljne ishrane

  Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

  Ostavite odgovor

  Recipe Rating
  Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.