Upoznajte vašeg domaćina na sajtu 'Biljna ishrana'

Ja pomažem ljudima da se oslobode zdravstvenih problema i ostvare visok stepen zdravlja usvajanjem sirove biljne ishrane, vežbanja i zdravog načina života.

O Marini sa Biljne ishrane

Marina sa Biljne ishrane je sertifikovana edukatorka za zdravu sirovu ishranu i zdrav način života koja vodi onlajn platformu Biljna ishrana.

Biljna ishrana je nastala u decembru 2011. godine u Marininoj želji da ljudima prenese poruku o ishrani hranom biljnog porekla kao ishranom koja doprinosi: 

 • ljudskom zdravlju
 • dobrobiti za ostale životinjske vrste na Zemlji 
 • ekologiji Planete
 • ekonomiji vrednosti koje idu u prilog čovečanstva i Planete

Marina se od 2005. godine hrani isključivo hranom biljnog porekla, a od rane 2012. godine isključivo svežim voćem, povrćem i maloj količini semenkama i orašastim plodovima. Ova ishrana na vrlo pitak način opisana je u knjizi Ishrana 80 10 10 koju je Marina i prevela.

Marina sa 'Biljne ishrane' je sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života koja pomaže svojim klijentima da povrate zdravlje i zadrže visok stepen zdravlja putem sirove biljne ishrane i vežbanja.

Marina je nakon srednje medicnikse škole, gde je uporedo završila dva smera – fizioterapeutski i kozmetičarski, završila fakultet engleskog jezika, a zatim se vratila školovanju o ishrani i zdravlju. 

 • 2011. godine završava Plant Bassed Diet Course na američkom univerzitetu Cornell, program zasnovan na Kineskoj studiji dr.Kolina Kempbela;
 • 2012. prevodi knjigu Ishrana 80 10 10 dr.Daglasa Grema;
 • 2013. završava praksu o postu na vodi, ishrani i zdravlju na Kosta Rici kod dr.Daglasa Grema;
 • 2015. diplomira na onlajn akademiji Vibrant Health And Wealth Academy gde uči o ishrani i zdravlju;
 • 2023. završava dodatni onlajn program za sertifikovane edukatore ishrane 80 10 10, autora istoimene knjige, dr Daglasa Grema.

Od 2011. godine Marina vodi sajt i Jutjub kanal  Biljna ishrana, radionice i seminare, kako u svojoj rodnoj zemlji Srbiji, tako i u inostranstvu, u cilju širenja edukacije o blagodetima zdrave ishrane i zdravog života.

Marinina gostovanja u medijima

Marina sa Biljne ishrane se uvek rado odazove medijima koji pokažu simpatije ili radoznalost za ishranu koju praktikuje i podučava, a posebno rado gostuje u emisijama koje su posvećene zdravom načinu života.

Marina u ulozi šefa kuhinje

Marina sa Biljne ishrane je imala prilike da se u više navrata pokaže kao šef kuhinje na manjim i većim događajima gde je pripremala sirovu bilju hranu za goste i rukovodila kuhinjskim timom koji je po njenim uputstvima i receptima pripremao posluženja od sirove biljne hrane.

Promocije Marininih knjiga

Marina sa Biljne ishrane je autorka sledećih izdanja: 

 • Sirovo, a tolo – knjiga recepata u kojoj dobijate 40 ukusnih i zdravih recepata od sveže, sirove biljne hrane koji su blago podgrejani u dehidratoru

 • Nekuvarica – knjiga u kojoj dobijate 111 sirovih, biljnih recepata

 • Vodič kroz tropsko voće – knjiga kroz koju se upoznajete sa 40 ukusnih tropskih vrsta voća

 • Univerzum u tebi – interaktivni dnevnik koji čitate i pišite kako biste iskrojili vaš životni put

Takođe, Marina sa Biljne ishrane je prevela knjigu 

 • Ishrana 80 10 10 – knjiga kroz koju učite kako da praktikujete sirovu biljnu ishranu na održiv i uspešan način dugoročno

Poruka od Marine

A sada reč od mene… Marine sa Biljne ishrane.

Ja verujem da naći svoj poziv u životu znači ono kada živite svoj rad, kada u euforiji nove ideje jedva čekate da svane da nastavite sa svojim radom, kada ne primećujete kako dan prelazi u noć dok radite na svom novom projektu, kada vam um radi na novoj ideji čak i dok spavate… 

E… ja verujem da sam našla svoj poziv. Mnogo bi me radovalo da znam da moj rad bar nekome, bar malo, donosi zdravlje, sreću, uspeh i lepotu.

U vaše zdravlje,
Marina sa Biljne ishrane

'Biljna ishrana' - LOGO - Mesto na kojem dobijate edukaciju za vaš uspešan prelazak na sirovu biljnu ishranu i zdrav način života.

Vaše mesto zdrave sirove ishrane i zdravog života