Više kratkih ili jedan dug post na vodi?

Saznajte da li je više kratkih postova na vodi mogu da zamene jedan dug post na vodi

Sadržaj teksta

Video: 'Više kratkih ili jedan dug post na vodi?'

Pogledajte video Više kratkih ili jedan dug post na vodi? U ovom videu vi ćete dobiti logičan odgovor na ovo pitanje!

Kratki i dugi postovi na vodi

Šta je to post na vodi?

Post na vodi je terapija koja se sprovodi u cilju lečenja na najprirodniji, a ujedno vrlo učinkovit, način. Post na vodi je najprirodnija metoda lečenja, koju instiktivno primenjuju sve životinjske vrste u prirodi kada su povređene ili otrovane. 

Post na vodi pod stručnim nadzorom je izuzetno moćna terapija kada se sprovede na bezbedan i stručan način

Ova terapija podrazumeva apsolutno odmaranje kako digestivnog sistema, tako i fizičkog tela, uma i svih čula.

U praktičnom smislu, ova terapija znači odlazak na mesto gde su obezbeđeni:

 • idealni uslovi za odmor
 • bezbednost
 • prirodno okruženje
 • stručan nadzor
 • pravilno uvođenje hrane i fizičke aktivnosti nakon posta na vodi.

Čitava terapija traje oko 4 nedelje: oko 3 nedelje posta na vodi, plus oko nedelju dana postepenog uvođenja hrane i fizičke aktivnosti.

Da li više kratkih postova može da zameni jedan dug post na vodi?

Mnogi ljudi kažu da ne mogu da se odvoje od životnih i poslovnih obaveza na mesec dana, što im predstavlja prepreku za odlazak na post na vodi pod stručnim nadzorom

Iako apsolutno razumem da je zaista često teško u današnjem sistemu ostvariti taj vremenski luksuz da se čovek posveti sebi i svom zdravlju, ipak bih vam skrenula pažnju na dve stavke vredne razmišljanja:

 1. Mesec dana je izuzetno mali procenat prosečnog životnog veka
 2. Mesec dana može spasiti život i doneti decenije života.

Da odgovorimo na pitanje:

 • Da li više kratkih postova može da zameni jedan dug post na vodi?

Kratak odgovor je… ne. 

Objašnjenje sledi: 

 • Čitava fiziologija tela se polako i postepeno menja tokom produženog odmaranja digestivnog sistema. Svaki korak ovih promena ima svoje mesto u tačno određenom redosledu.

  U prvih 24č telo konzumira glukozu koja je krvotoku od obroka iz prethodnog dana.

  U 2. i 3. danu telo konzumira glikogen iz jetre i mišića.

  Nakon trećeg dana telo počinje da konzumira masna tkiva, a tako polako i postepeno ulazi u stanje ketoze. 

  Tek nakon 2. nedelje postiže se duboka detoksikacija. Svaki sledeći dan na postu čini čitavu terapiju moćnijom. 

  Ako se unese bilo koji nutrijent u digestivni sitem, sem vode, digestivni sistem se pokreće na rad, što automatski vraća čitavu fiziologiju tela na početno stanje

  Sa svim navedenim, zaključak je da je se čitav post mora odraditi odjednom, da bi telo postiglo duboku fazu detoksikacije.

Post na vodi pod stručnim nadzorom u Srbiji

Pružiite vašem telu idealne uslove za najmoćniju metodu lečenja tela na našem sledećem postu na vodi pod stručnim nadzorom

Ispunite prijavni formular za ovaj proces, kako bi nadzornik našeg posta pregledao vaše odgovore. Odgovorićemo na vašu prijavu sa iskrenim i stručnim mišljenjem o tome da li bi post na vodi bio bezbedan i efektan proces za vas. 

Ispunjavanje ovog prijavnog formulara je besplatno. Ako budete primljenji na naš post na vodi, znajte da ste dobrodošli i da ćemo se potruditi da vi dobijete idealne uslove za vaše potpuno odmaranje i samolečenje.

Post na vodi pod stručnim nadzorom u Srbiji - terapeutski proces na kojem vaše telo dobija priliku za samoizlečenje na najprirodniji i najefektniji način.

Za sam kraj ove blog objave...

Hvala vam na čitanju ove blog objave.

Iskreno se nadam da ste vi iz ove blog objave dobili mnogo korisnih i poučnih informacija. Ako imate bilo koje dodatno pitanje na ovu temu, slobodno mi ih postavite u polju za komentare ispod. Ja ću se potruditi da vam što pre odgovorim.

U vaše zdravlje, 
Marina sa Biljne ishrane

Marina sa 'Biljne ishrane' - sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života. Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

Marina sa Biljne ishrane

Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.