Šta je post na vodi?

Saznajte šta je post na vodi i zašto su stručan nadzorm i odmaranje važni za ovu terapiju

Post na vodi - Moćno, prirodno lečenje

Video: 'Najmoćnija metoda lečenja'

Pogledajte video Najmoćnija metoda lečenja kako biste razumeli čitav proces koji se odvija u telu tokom posta na vodi i zašto ovaj proces zaista jeste najefektnija metoda samolečenja tela.

Šta treba da znate o postu na vodi

Šta je post na vodi?

Post na vodi je najstarija, najprirodnija i najmoćnija metoda lečenja tela koju instiktivno koriste sve životinjske vrste kada su povređene ili otrovane. 

Post na vodi je odmaranje tela na svim nivoima:

 • fizičnom – eliminacija svih fizičkih aktivnosti
 • fiziološkom – eliminacija rada digestivnog sistema
 • emotivnom – elimacnija stresa
 • čulnom – boravak u mirnom, prirodnom okruženju

Kako se pravilno sprovodi post na vodi?

Post na vodi se pravilno sprovodi kada su sledeći uslovi obezbeđeni:

 • idealni uslovi za potpuno odmaranje tela
 • konzumacija čiste vode
 • stručan nadzor

Kroz produženo odmaranje u idealnim uslovima mira, postiže se duboka faza odmora tela u kojoj telo usmeri svu svoju vitalnu energiju na detoksikaciju.

Konzumacijom čiste vode tokom posta, telo se hidrira što je od kritičnog značaja za uspeh lečenja. Voda je takođe i materijal od kojeg telo proizvode sluz. Sluz je važan deo detoksikacije, jer telo koristi sluz da izbaci toksine iz tela.

Stručni nadzor je bitan da bi osoba koja posti bila pre svega bezbedna, a ovako da bi se osećala bezbrižno. Jedino se uz bezbrižnost uma može postići duboka faza odmaranja tela

Šta je to bolest?

Bolest je normalna reakcija tela na nenormalne uslove.

Šta je to zdravlje?

Zdravlje je normalna reakcija tela na normalne uslove.

Šta je uzrok svih bolesti?

Jedan isti uzrok svih bolesti je toksemija tela.

Šta su to simptomi?

Simptomi su borba tela da izbaci toksine iz sebe i da se vrati u stanje zdravlja.

Šta je to toksemija?

Toksemija je stanje u kojem je telo prezasićeno toksinima.

Kada je telo u stanju toksemije, sve strukture i funkcije tela pate. I obrnuto je tačno: kada telo eliminiše toksemiju, sve strukture i funkcije tela se poboljšaju.

Toksemija tela je stanje kada je organizam toliko prepun toksinima, da sve njegova tkiva, uključujući i  najvažnije, tečno tkivo života, KRV, postaju zasićena toksinima.

Kada je krv zasićena toksinima, krv postaje kao mutna reka koja više ne može da pokreće kako treba, a svi elementi u krvotoku koji imaju zadatak da preuzimaju, prenose i dopremaju kiseonik i nutrijente do svih ćelija tela ne rade.

Kada su ćelije lišene kisonika i nutrijenata, one slikovito rečeno, počinju da se guše, mutiraju, i izumiru. Ili još gore… mutirane ćelije počinju da se razmnožavaju. Ovo stanje zove se rak.

Rak je stanje za koje ne treba strah, nego razumevanje. Razumevanje o tome šta je UZROK bolesti. Uzrok svake bolesti je toksemija – zatrovanost tela. Kada se otkloni uzrok, dakle toksemija, telo se po difoltu vraća u svoje prirodno stanje, a to je stanje ZDRAVLJA.

Kada je telo u stanju toksemije, limfa postane zamućena takođe. Limfa je kanalizacioni sistem tela. Kada je kanalizacija zapušena, svi toksini stagniraju u telu.

Koje bolesti se uspešno leče kroz post na vodi?

Mnogobrojne bolesti se veoma uspešno eliminišu kroz post na vodi, pod uslovom da se post na vodi sprovede u idealnim uslovima za odmor i na bezbedan način. Ovo bi bio post na vodi pod stručnim nadzorom.

Primeri bolesti koje se uspešno leče kroz post na vodi jesu: alergije, digestivne smetnje (Kronova bolest, kolitis, gastritis…), migrene, glavobolje, kožne bolesti, kompulozivno prejedanje, emotivne traume…

Izdvojićemo četiri bolesti koje se elimišu sa skoro 100% uspeha kod klijenata koji poste:

 • artiritis
 • astma
 • ateroskleroza 
 • hipetenzija (povišen krvni pritisak)

Tokom posta na vodi telo ulazi u duboku fazu detoksikacije. Upravo ova detoksikacija tela rezultira u čišćenju i obnavljanju svih telesnih struktura, uključujući zglobove, disajne puteve, i arterije. Kada su pročićene i obnavljene, sve ove telesne strukture ponovo postaju funkcionalne.

Šta se dešava u telu tokom posta na vodi?

Terapijski post na vodi nije samo nejedenje. Zapravo, tokom apstinencije od hrane, telo nastavlja da jede. Telo uvek mora da proizvodi gorivo, jer neko gorivo – ili glukoza ili ketoni – uvek moraju biti u krvotoku. 

Gorivo iz krvotoka ide na sagorevanje u mitohondrije. Mitohondrije su organele unutar ćelija koje služe kao peći za sagorevanje goriva, usled čega se proizvodi ATP (adenozin-trifosfat) koji je energija tela

Kada telo ne dobija hranu iz spoljašnje sredine kroz digestivni sitem, telo tada inteligentno konzumira najmanje potrebna tkiva, tkiva koja su na periferiji tela, daleko od vitalnih organa. Dakle, telo koznumira potkožno masno tkivo. Potkožno masno tkivo sastoji se od masnih ćelija. Masne ćelije su mesta u kojima se skladište toksini. Na ovaj način, telo izjeda zatrovana tkiva i detoksikuje se.

Ovaj proces može da se odigra bezbedno i efektno jedino kada se dozvoli telu da uđe u duboku fazu odmaranja. U toj duboku usnuloj fazi tela, telo dobija priliku da usmeri svu svoju vitalnu energiju na mehanizme dubokog čišćenja tela. I upravo to duboko čišćenje tela jeste jedino pravo lečenje tela.

Pored eliminacije toksina tokom posta vodi u stanju dubokog odmara, postižu se fiziološke promene unutar tela kroz koje se sve telesne strukture i funkcije obnavljaju.

Post na vodi pod stručnim nadzorom u Srbiji

Pružiite vašem telu idealne uslove za najmoćniju metodu lečenja tela na našem sledećem postu na vodi pod stručnim nadzorom

Ispunite prijavni formular za ovaj proces, kako bi nadzornik našeg posta pregledao vaše odgovore. Odgovorićemo na vašu prijavu sa iskrenim i stručnim mišljenjem o tome da li bi post na vodi bio bezbedan i efektan proces za vas. 

Ispunjavanje ovog prijavnog formulara je besplatno. Ako budete primljenji na naš post na vodi, znajte da ste dobrodošli i da ćemo se potruditi da vi dobijete idealne uslove za vaše potpuno odmaranje i samolečenje.

Post na vodi pod stručnim nadzorom u Srbiji - terapeutski proces na kojem vaše telo dobija priliku za samoizlečenje na najprirodniji i najefektniji način.

Za sam kraj ove blog objave...

Hvala vam na čitanju ove blog objave.

Iskreno se nadam da ste vi iz ove blog objave dobili mnogo korisnih i poučnih informacija. Ako imate bilo koje dodatno pitanje na ovu temu, slobodno mi ih postavite u polju za komentare ispod. Ja ću se potruditi da vam što pre odgovorim.

U vaše zdravlje, 
Marina sa Biljne ishrane

Marina sa 'Biljne ishrane' - sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života. Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

Marina sa Biljne ishrane

Kao sertifikovana edukatorka za sirovu biljnu ishranu i zdrav način života, Marina pomaže svojim klijentima i pratiocima, da pređu na sirovu biljnu ishranu na proveren i održiv način, uz uključivanje programa vežbanja za dugoročno održanje fizičke forme, kako bi se rešili zdravstvenih problema i izgradili visok nivo zdravlja.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.